Vásárló belépés

Hírek

TOP termékek

Partnereink

Hírlevél

Családi kertek

Vállaljuk családi házak, irodaházak és lakóparkok kertjeinek tervezését és teljes körű kivitelezését a tereprendezéstől a kész kert átadásáig.

 

.Gépi földmunkák, tereprendezés, termőföld terítése

Amennyiben a létesítendő parkfelületen megfelelő minőségű talaj áll a rendelkezésre, felmunkáljuk a megfelelő gépekkel, s elvégezzük a terület durva- és finom planírozását, megfelelő táperő visszapótlással egybekötve.

Rossz termőképességű, illetve törmelékes talaj esetén vállaljuk a talaj teljes cseréjét, minden esetben a szakmai követelményeknek leginkább megfelelő termőtalaj beszerzésével és terítésével.

.Fák és cserjék ültetése 

Kertjének alapját adják ezek a többségében gyors növekedésű, s rendkívül széles faj és fajtaválasztékkal rendelkező növénycsaládok, melyek közül a hazánk klímáját jól tűrő fajtákat választva fantasztikus változatosságot és harmóniát érhetünk el, viszonylag alacsony költséggel. Szakmai felkészültségünket kihasználva olyan ültetési tervet készítünk, hogy mindig legyen valami természetes dísz a kertjében /növényforma, levélszín, virágszín, termésszín, és a növények egymásra gyakorolt optikai hatása/.

A telepítésre kerülő minőségi növényeket hazai neves termesztő faiskolákból szerezzük be, s a méretek összehangolását oly módon végezzük, hogy a telepítést követően azonnal harmonikus rendszert képezzen a kert.

.Pázsit telepítése gyepszőnyeggel 

Gyönyörű pázsitot szeretne azonnal?

A pázsittelepítés legkorszerűbb, leggyorsabb és egyben a végeredmény szempontjából is a legjobb módja a gyepszőnyeg terítése.

Költsége a magvetésnél jóval magasabb ugyan, de kisebb területeken számos előnye miatt feltétlenül javasolt módszer.

Számos előnye közül ki kell emelni gyommentességét, fantasztikus egyöntetűségét, gyorsabb fejlődését, könnyebb kezelhetőségét.

Telepítés után szinte azonnal igénybe vehető, az első perctől teljes pompájában díszlik.

Ajánlható még lejtős területek és részűk füvesítésére is.

.Pázsit telepítése magvetéssel 

Magas szakmai felkészültséget és kiváló gondozást igénylő pázsittelepítési eljárás.

Kizárólag jó minőségű, szakmai fűmagok és speciális gyeptrágyák felhasználásával s kiváló magágy előkészítésével remélhető jó eredmény.

Feltétlenül javasolt automata öntözőrendszer telepítése a több hétig-hónapig eltartó kezdeti fejlődés miatt.

Optimális időpontja tavasszal április hónap, ősszel augusztus közepétől október közepéig. Speciálisan kezelt fűmagok felhasználásával azonban cégünk akár a legforróbb nyári hónapokban is eredményesen tudja végezni a pázsittelepítést.

.Évelő dísznövények ültetése, évelőágyak és évelő szegélyek kialakítása 

Rendkívüli faj és fajta gazdagsága nagyon jól hasznosítható kertjeinkben. Igen változatos felhasználási lehetőséget biztosítanak számunkra.

Kertünk fő díszeként egész évben váltakozó virághullámot, különleges levél formával és levélszínnel díszítő árnyéki ágyást alkot, extrém esetekben pedig kiválóan alkalmazhatóak gyeppótlóként.

Szakszerű tervezéssel és telepítéssel díszítőértékük nem marad el az egynyáriak mögött, évenkénti újratelepítést azonban nem igényelnek.

.Sziklakertek építése 

Egy jól méretezett és kivitelezett sziklakert segítségével a hegyvidék egy kis szelete varázsolható kertünkbe, erre lehetőséget adnak a kövek- a növényi formák és a színek összhatása.

.Kerti tavak építése és gondozása 

A víz a kertben függetlenül attól, hogy egy madáritatóról vagy egy nagy - kerti dísztóról van e szó meghatározza a kert mikroklímáját, és faunáját.

Az emberek többsége természetes vonzalmat érez a vízi világ iránt. Amely valószínűleg, a víz mint őselem és a többi élőlény között is meg van.

Függetlenül kortól, nemtől folyamatosan érdekes előadást láthat az egyén a tóban – a természet vízi színpadán. Bonyolult vízgépészeti megoldások nélkül is gyönyörű és túl sok gondoskodást nem igénylő, önfenntartó tavak építhetőek, melyeket úgy alakítunk ki és telepítünk be, hogy előbb - utóbb a tó természetes egyensúlyban élő egészként üzemeljen.

Cégünk többéves tapasztalatát kihasználva Ön bármilyen méretű és alakú tavat megálmodhat, mi úgy valósítjuk meg azt, hogy az a lehető leginkább természetes hatást keltsen.

Ennek elérése lágy PVC fóliaszigeteléssel oldható meg legtökéletesebben, mely technológia felhasználásával akár lépésálló fürdőtavakat vagy víztározókat is kivitelezünk.

Előnye sok más rendszerrel szemben rugalmasságából adódik, mely könnyedén követi a legkülönbözőbb formákat is, s mégis rendkívül ellenálló a mechanikai sérülésekkel és a napsugárzás káros hatásaival szemben. Biztosítva ez által Önnek a költséghatékonyságot és a hosszú élettartamot.

A természetes hatás elérésének érdekében a tófóliát az építés során kövekkel teljesen eltakarjuk, melynek során beépítjük a konténeres vízinövényeket, létrehozva ezzel a tó egyik leglátványosabb élővilágát, melynek határok nélküli túlburjánzásának a konténerek és a későbbi fenntartási munkák szabnak határt.

A tó teljes befejezését követően összeállítjuk a térfogat és az esztétika szempontjából szükséges hal és egyéb víziállatok faj összetételét és betelepítjük azokat.

A látvány ezt követően varázslatos módon magához köti a szemlélőket, az idő múlásának érzékelése megszűnik a halak játékának figyelemmel kísérése közben, s ezzel új hobbi, sőt életvitel kezdődik. Életének legszebb és legnyugodtabb óráit töltheti el saját tópartján.

A tartós hatás fenntartásához azonban feltétlen szükség van a tóban zajló élettani folyamatok folyamatos figyelemmel kísérésére, s az esetleges beavatkozások megfelelő időben történő elvégzése. A történések nyomon követését célszerű szakszemélyzetre bízni, így sok bosszúságtól és költséges, akár a tó többszöri átrendezésétől óvhatja meg magát a leendő tótulajdonos.

.Ágyásszegély építése 

Készülhet kőből, fából, és minden anyagból, ami kedvezően befolyásolja az összhatást.

Az ágyásszegélynek térelválasztó szerepe van, egyértelműen elhatárolja az ágyástól a gyepet. Így megakadályozza a fű benövését, megkönnyítve a szegély mögötti terület fenntartását.

Az ágyásszegélyek mögötti területet érdemes mulccsal – fenyőkéreggel teríteni. Amely az mellett hogy szép, alatta nem növekszik a gyom, és alatta a növények jó fejlődéséhez megfelelő mikroklíma alakul ki.

.Lépcsők, nem folyamatos járdák, lépőkövek építése 

Készülhet kőből, fából, és minden anyagból ami kedvezően befolyásolja az összhatást. Építése elemenként hézagosan történik, amely fűvel bevethető.

A járdák helyének helyes megválasztása megakadályozza a fű kikoptatását, kiemeli a kert funkcióit, javítja az összhatást.

.Parkgondozás: 

Pontos, szakszerű szolgáltatást kínálunk magánszemélyek részére, mellyel egyénre szabottan biztosítható, hogy kertje folyamatosan legszebb oldalát mutassa. Legyen szó alkalomszerű kertápolásról egy-egy jeles eseményre, mint pl. – kerti parti, esküvő- vagy folyamatos kertápolásról, Ön biztosan nem fog csalódni bennünk.

Magas szakmai ismeretekkel rendelkező munkatársaink professzonális gépekkel végzik kertjének időszerű munkáit, mindig akkor, amikor kertjének szüksége van az ápolásra.

A keletkező nyesedékeket igény szerint folyamatosan elszállítjuk, s örömmel segítünk új növények beszerzésében, telepítésében, illetve ellátjuk Önt szaktanácsainkkal.

Célunk közös. Olyan harmonikus kert fenntartása, mely biztosítja a nyugodt, gondtalan pihenés érzését.

Ne feledje mi azért vagyunk, hogy Önnek a szabadidő tényleg szabad legyen!

.Térburkolás 

A szép, és időtálló térkő lényege a megfelelő alapanyag választás és a kellően alapos ágyazat elkészítése. Cégünk ennek tudatában, a technológiák pontos betartásával, az ágyazat alapos tömörítésével és képzett szakemberek segítségével végzi a burkolási munkákat, legyen szó gyalogjárdáról, kocsi beállóról, medencék környékéről, terekről.

Térkövezést vállalunk dísztéglákból, járdalapokból, hasított mészkövekből, és kívánságra egyéb anyagokból is.

Az oldalon található fotók kertépítési munkáink során készültek főleg Makó és Szeged vonzáskörzetében.