Vásárló belépés

Hírek

TOP termékek

Partnereink

Hírlevél

Automata öntözőberendezések

 

Vállaljuk Toro, Rain Bird, Hunter, Irritrol és Nelson öntözőrendszerek tervezését, teljes kivitelezését, téliesítését és tavaszi rendszerindítását. Az öntözőrendszerekre az adott terület felmérése után, természetesen ingyenesen készítjük el tervünket és árajánlatunkat.

A korszerű öntözőrendszerek előnyei

Kertünk öntözése egy locsolókannával, vagy a tömlő végére csatlakoztatott szórópisztollyal hosszú ideig tartó, fáradtságos munka. Amelynek az eredményessége bizonytalan. Növényeink végül is kapnak vizet, de a vízborítás nem egyenletes: egyik területre túl sok, a másikra az ideálisnál kevesebb víz jut, ráadásul így öntözve a szükségesnél jóval nagyobb mértékű a vízfogyasztás. A gyepre helyezhető „szórófejek”, vagy bólogatós öntözők munkánkat megkönnyítik, viszont a vízpazarlás és az egyenlőtlen vízkijuttatás ezekre az öntözési módszerekre is jellemző s mindamellett folyamatos felügyeletet igényelnek.

 

A mai korszerű, gyepbe süllyesztett öntözőrendszerek tökéletes megoldást biztosítanak gyepfelületek, fák és cserjék, virágágyak és sziklakertek, illetve balkonok öntözésére, segítségükkel nagyon sok időt és energiát takarítunk meg:

 

Az automata öntözőrendszerrel öntözött kertben növényeink vízellátása egyenletes, ennek köszönhetően harmonikusabban fejlődnek,    mutatósabbak és egészségesebbek lesznek, mert állandóan az igényeiknek megfelelő vízadagot kapják meg.

A teljes csőrendszert a szórófejekkel a föld alá telepítjük, öntözéskor a szórófejek nyomás hatására kiemelkednek, majd az öntözés végeztével ismét „eltűnnek” .ezáltal a rendszer teljesen védve van a nap és a környezet egyéb károsítóhatásaival szemben, s jelenléte esztétikailag sem zavaró.

Az öntözőrendszer teljesen automatizált, a működéshez nincs szükség emberi jelenlétre. Esős időben nincs öntözés, a gyökérzóna kiszáradása után az öntözés program szerint folytatódik. A nyaralás alatt nem fognak kiszáradni növényeink.