Vásárló belépés

Hírek

TOP termékek

Partnereink

Hírlevél

Fórum


Fű kezelése
prev
12
next
(11.) Tóth Gyula
2010.03.10 08:40
Tisztelt BarBen!
A következő szakmai fűmag keverékek vetése kerülhetnek szóba az Ön által leírt területen:

FŰMAG KEVERÉK FAJTÁJA GÉPI VETÉS KÉZI VETÉS
TOPGREEN EUROSPACE ECO 30g/nm 40g/nm
TOPGREEN EUROSPACE 30g/nm 40g/nm
TOPGREEN EUROSPORT AIRE DE JEUX 30g/nm 40g/nm
EUROGREEN GALA 25g/nm 40g/nm
EUROGREEN SPORT 25g/nm 40g/nm
EUROGREEN MONACO 35g/nm 40g/nm
EUROGREEN RASANA TOP 20g/nm 40g/nm
Tisztelettel:
Tóth Gyula
Bízva az együttműködésünk további sikerében.
(10.) BarBen
2010.03.09 08:49
Kérdéseire válaszolva: Udvarban többféle használatra való gyepről lenne szó, kb 800 nm, öntözőrendszert szeretnék. Kialakul majd, hogy az idők távlatában mennyit költenék rá.
(9.) Tóth Gyula
2010.03.08 13:02
Tisztelt Kiss László!

Sikerült e a javasolt fűmag vetéssel kapcsolatos témakört áttekinteni, Szükség van e még valami írásbeli segítség a téma körrel kapcsolatban?

Tisztelettel:
Tóth Gyula
(8.) Tóth Gyula
2010.03.08 09:49
Tisztelt Katona Úr!

Először is meg szeretném köszönni ezt a részletes leírást, így könnyebb dolgom van.
Ekkora felületre, ilyen talajminőségre, kézi öntözés mellett leginkább az Eurogreen Rasana Top nevű fűmagot tudom javasolni.
A fűmag gyorsan kikel, és az ebből fejlődő csíranövény is gyorsan fejlődik, így a gyep gyorsabban ’ beáll ’ ( egyöntetű zöld felületet alkot ) és hamarabb örömét leli benne. Ennek a tulajdonságnak különösen akkor van szerepe, ha a terület még nincs beművelve.
Tavaszi fűmag vetéskor mi ezt szoktuk használni ( kivéve ha a kedves megrendelő másképp nem rendelkezik). Az utóbbi időben gyorsan jön a meleg idő (gyakorlatilag nincs tavasz, vagy csak rövid). Ezt pedig a fűmagok jó része nehezen tolerálja, mert a kelő füvet támadják a palántaágyi betegségek és a csíra növényeknek csak igen kis hányaduk kel ki.
Szerencsére a Rasana Topnál ezek a betegségek nem jelentkeznek, így a kelés akár a nagy melegben is befejeződhet.
Ebből a fajta fűmagból kézi vetés esetén 40 grammra, gépi vetéskor pedig 20 grammra van szükség per m².
Telepítéskor nem szabad elfelejtkezni az alaptrágyáról, amely a gyorsabb fejlődést, és a gyökérképződést szavatolja. Erre pedig az Eurogreen által gyártott alaptrágyát javaslom.
Amennyiben a gyomirtás még nem történt meg, a Clinic nevű totális gyomirtót, beállt gyep állomány esetében pedig a Gyomstop nevű szelektív gyomirtót lehet szükséges használni, ezeket szintén megkaphatja áruházunkban.
Később az állomány fenntartásához is célszerű műtrágyát használni, a betegség ellenálló gyep kialakításáért. Továbbá a kielégítő kelés érdekében ajánlani szeretném legalább valamilyen egyszerűbb, kézzel rendszeresen áttelepíthető szórófej megvásárlását, mert a megfelelő mértékű öntözést kézzel senki nem képes ellátni 1000 m²- en.
Tisztelettel:
Tóth Gyula
Máskor is örömmel állunk rendelkezésére, bízva a további együttműködésre. Az anyagok megvásárlásával, kedvezményként egy ültetési és ápolási javaslatot adunk.
(7.) katona zoltán
2010.03.07 14:21
1000 nm-es kertemet szeretném füvesíteni.Öntözőrendszer én leszek.A talaj néhol löszös,néhol fekete,kövér.a terület egyenlőre árnyékmentes.Milyen fűmagkeveréket ajánlana eme szép nagy területre?
(6.) Tóth Gyula
2010.03.07 11:39
Tisztelt Barben!
Szükség volna arra; hogy mekkora a terület, mi a hasznosítása (sport, gyep, pázsit), mennyi idő van a gondozására, lesz e öntözőrendszer, a rendszeres műtrágyázást betudja e vállalni?
Ezekre a kérdésekre ha választ kapok tudok fűmag keveréket ajánlani. Ugyanis ezekre a kérdések, mint tényezők meghatározzák a fűmag típusát és ezt végig gondolva tudok a vetés mikéntjére választ adni.
Várom kérdéseit.
Tisztelettel:
Tóth Gyula
(5.) BarBen
2010.03.06 11:25
Füvet szeretnék telepíteni, mire érdemes oda figyelni?
(4.) Tóth Gyula
2010.03.02 19:18
Tisztelt Kiss László!

Kérdésére választ kaphat a felső menüsorban található, \'hogyan csináljuk\' menüpontban.
(3.) Kiss László
2010.02.28 17:51
Érdekelne, hogy hobbi kertem beszeretném füvesíteni mely kb. 6 lánc. Szeretném a területet egyenletesé tenni és strapa bíró fűvel bevetni mert kutyáim nagyon igénybe veszik mozgásukkal.
Mi a javaslatuk. Előre is köszönöm.
Kiss László
(2.) Engedi Gábor
2010.02.13 12:01
Tisztelt Ökrös Úr!

Amennyiben a fűmag megfelelő volt, s egy időben van elvetve, akkor az említett jelenség oka leggyakrabban a tápanyaghiány. Mivel a talaj szerkezete eltérő lehet egy kerten belül is, vannak benne agyagosabb, homokosabb, törmelékesebb részek, a fű hamar kimutatja a különbségeket.
Fontos a preventív műtrágyázás. Évente több alkalommal juttasson ki komplex pázsittrágyát, de mindég akkor, amikor még szép a fű, hogy legyen ideje a tápanyagoknak feltáródni. Áruházunkban mindég megtalálja az aktuális, az időszaknak legjobban megfelelő műtrágyát. A tavasz beköszöntekor, lesz itt az ideje az első trágyázásnak.
Ha a víz és tápanyag ellátottság megfelelő, akkor a pázyit egyenletes lesz.

Név
E-mail
Hozzászólás